top of page

Steunen jullie ons ook op oksigencorwd.eu?

OksigenCrowd is een nieuw crowdfundingplatform voor sociale ondernemingen. OksigenCrowd verbindt mensen (of organisaties) die een positieve impact willen maken, en sociale ondernemingen die de maatschappelijke uitdagingen van vandaag willen aanpakken en nood hebben aan ondersteuning en financiering om hun doelen te bereiken en hun sociale impact te maximaliseren.

5 sociale ondernemingen lanceren begin mei een campagne waarmee ze in totaal zo’n 80 000 euro zullen ophalen. Al deze ondernemingen bieden interessante ‘rewards’ (beloningen) aan in ruil voor ondersteuning.

“Jonge ondernemers creëren producten voor duurzame stadsmobiliteit.”

In alle Europese steden is er een groeiende behoefte aan duurzame stadsmobiliteit. Studies tonen aan dat er nog veel te weinig gebruik gemaakt wordt van fietsen en andere vormen van duurzame mobiliteit. The Opportunity Factory, opgestart begin 2014, is ervan overtuigd dat lokale jonge ondernemers een sleutelrol zullen spelen bij deze verandering; zij zullen kunnen connecteren met de lokale subcultuur waar mensen al de toekomstige oplossingen gebruiken.

The Opportunity Factory is een coöperatieve waar jonge ondernemers hun ondernemerstalent kunnen ontwikkelen en de lokale mobiliteitsuitdagingen oplossen. Dit coöperatief netwerk zal niet alleen noden identificeren, maar ook producten naar deze niche markten brengen. Heel concreet wil The Opportunity Factory in de komende drie jaar de volgende maatschappelijke impact hebben:

  • 2000 duurzame mobiliteit producten in de markt brengen. Minstens de helft van deze producten moet gebruik van wagens vervangen.

  • 30 individuele coöperanten aantrekken.

  • Zinvolle en leuke werkervaring voor jobstudenten creëren. De komende drie jaar willen we 15 job studenten aan de slag krijgen.

  • Tewerkstelling creëren in beschutte werkplaatsen waar ze onze producten produceren. Minstens de helft van onze producten moeten in een beschutte werkplaats geproduceerd worden.

In januari 2015 lanceerde The Opportunity Factory de Urban Nomad: een elektrisch aangedreven aanhangwagen voor de fiets die van elke fiets een elektrische fiets maakt. Twee varianten ( ‘Urban Nomad Follow Me’ en ‘Urban Nomad Open Sources’), die een deel van deze vraag invullen, worden gelanceerd in de crowdfunding campagne. Er is ondertussen ook heel wat vraag voor andere varianten. Hiervoor worden nu al jonge ondernemers betrokken en in de komende maanden wilt de coöperatieve nog meer opportuniteiten voor jonge ondernemers creëren.

The Opportunity Factory combineert de collectieve verbeelding, creativiteit en ondernemerschap in een coöperatieve onderneming. De onderneming wilt in één regio bewijzen dat dit business model werkt en dan uitbreiden naar verschillende regio’s doorheen Europa.

De opbrengst van de crowdfunding campagne zal gebruikt worden om job studenten in te zetten voor de uitbouw van regio Gent. Een deel zal gebruikt worden voor gerichte communicatie naar Gentse studenten om hen bewust te maken van de opportuniteiten die we bieden. Een deel zal gebruikt worden om jobstudenten aan te nemen. Een succesvolle campagne zal ons helpen om sneller stappen te zetten naar ons ultieme sociale doel toe. Ook bij het opzetten van de campagne zetten we jong Gents talent in.

recente post
archief
zoek op trefwoord
No tags yet.
bottom of page